Торта „Пиня Колада”

Дата: 29.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
400 г брашно
2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
400 г светла кафява захар
250 г краве масло (на стайна температура)
400 мл прясно мляко
5 яйца
2 ванилии
за ананасовата плънка:
1 консерва ананас на кубчета (800 г)
200 г захар
сокът от 1 лимон
за крема:
3 белтъка
50 мл вода
200 г захар
300 г краве масло (на стайна температура)
150 мл кокосово мляко
150 мл тъмен ром
100 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
1
Торта „Пиня Колада”Брашното се смесва със содата, бакпулвера, солта и ванилиите. Добавят се кафявата захар, 300 мл от млякото и маслото, и се разбърква с миксер до хомогенизиране. Сипват се и разбитите с останалото мляко яйца и отново се разбърква.
2
Торта „Пиня Колада” 2Сместа се изсипва в кръгла силиконова форма и се пече 1 час и 20 минути на 160 градуса.
3
Торта „Пиня Колада” 3Охлажда се и се реже на 3 блата.
4
Торта „Пиня Колада” 4Плънката се приготвя като захарта се смесва с ананаса (заедно със сока от консервата) и лимоновия сок, готви се на слаб огън, до получаване на сладко и се охлажда.
5
Торта „Пиня Колада” 5От захарта и водата за крема се приготвя захарен сироп. Налива се на тънка струйка към разбитите белтъци, при непрекъснато бъркане.
6
Торта „Пиня Колада” 6Охлажда се леко и постепенно се добавят маслото и кокосовото мляко.
7
Торта „Пиня Колада” 7Блатовете се сиропират с рома.
8
Торта „Пиня Колада” 8Върху първия блат се слага половината ананасова плънка.
9
Торта „Пиня Колада” 9Отгоре се разпределя 1/3 от крема.
10
Торта „Пиня Колада” 10Следва вторият блат и върху него – останалата ананасова плънка и крем.
11
Торта „Пиня Колада” 11Завършва се с третия блат, намазва се с останалия крем и се зафилва.
12
Торта „Пиня Колада” 12Готовата торта се поръсва със запечените на сух тиган кокосови стърготини и се оставя в хладилник за 4 часа.


Съвет:
Ако нямате силиконова форма, може да използвате форма за печене с подвижно дъно и хартия, намазана с масло и поръсена с брашно. Вместо ром може да използвате захарен сироп с есенция ром.

Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Уникална торта. Направо не усетихме кога свърши. Комбинацията е страхотна.
7.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2014
Прекрасно вкусна и сравнително лесна за приготвяне, когато \"шефът\" има желание да отдели малко от времето си!
6.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2014
Супер
5.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2014
Много вкусна и ефектна :)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2015
оо и тази пищна богата на вкусове торта ще се наложи да я направя
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта