Крем карамел

Източник: Теодора
ТИТЛА: Чирак
Дата: 31.08.2017
Крем карамел
Крем карамел
Крем карамел
Крем карамел
 
Необходими продукти:
6-7 яйца
250 г захар (+ за карамелизиране)
1 л прясно мляко
1-2 ванилии


Начин на приготвяне:
1
В дълбока купа с миксер се разбиват яйцата със захарта.
2
Постепенно се добавят прясното мляко и ванилията.
3
Карамелизира се захар и от нея се поставя на дъното във всяка чашка.
4
След като сте наредили всички чашки в тавичката и разтопената захар е поизстинала, разпределяте внимателно сместа в чашките. Поставяте тавата във фурната и наливате вода в тавата - повече от половината обем.

5
Печете на 160 градуса около 1 час и 30 минути.


Съвет:
Докато крем карамелът се пече, фурната НЕ се отваря!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2020
Здравейте, изчетох много рецепти за крем карамел, но никъде не се дават съвети как да не остава твърд карамелът на дъното на купичките. Карамелът ни е любим и слагам по повече и накрая все остава втвърден на дъното. Дайте съвет, моля! Мерси
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kalina Slavilova се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
cookinglady коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Gerry Chankova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: