Тарт с грозде и крем от маскарпоне

Дата: 21.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
130 г брашно
100 г краве масло
50 г кафява захар
50 г смлени орехи
1/2 ч. л. канела
за гроздето:
1 кг грозде (без семки)
3 стръка розмарин
3 с. л. захар
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 щипка сол
за крема:
250 г сирене „Маскарпоне“
50 г захар
80 мл животинска сметана
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Тарт с грозде и крем от маскарпонеМаслото се разтопява и се разбърква със захарта, канелата и орехите. Добавя се брашното и се разбърква отново, докато се получи хомогенно тесто.
2
Тарт с грозде и крем от маскарпоне 2Поставя се във форма за тарт, като се притиска добре към дъното и стените, за да се оформи блат. Покрива се с хартия за печене и се засипва с морска сол.
3
Тарт с грозде и крем от маскарпоне 3Пече се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор 15 минути с хартията и още 10 минути – без нея. Охлажда се.
4
Тарт с грозде и крем от маскарпоне 4Зърната грозде се слагат в тава, прибавят се зехтинът, захарта, балсамовият оцет, щипка сол и целите клонки розмарин. Пекат се 12–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и клонките розмарин се отстраняват.
5
Тарт с грозде и крем от маскарпоне 5Маскарпонето се разбива със сметаната и захарта.
6
Тарт с грозде и крем от маскарпоне 6Кремът се разпределя върху охладената основа, а отгоре се слагат зърната печено грозде.
7
Тарт с грозде и крем от маскарпоне 7По желание сосът от печенето на гроздето се редуцира и всяка порция се поднася с получилия се сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2017
Благодаря, ще опитам да потърся животинска, просто откриването й, дори в София, понякога е трудно :) Сега имам резервен вариант, благодаря за отговора и съвета
2.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2017
Радослава, може да използваш сладкарска сметана (Хопла например), но крайният резултат със сигурност няма да е съвсем същият.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2017
Здравейте, с какво мога да заменя животинската сметана, тъй като е трудна за откриване? Може ли да се използва обикновена готварска сметана? Благодаря предварително
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта