Печени смокини с крем „Англез“

Неустоимо сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г дребни кафяви смокини
50 г бисквити „Амарети“
100 мл вино „Марсала“
1 с. л. кафява захар „Демерара“
2 щипки инстантно кафе
2 щипки канела
1 щипка индийско орехче

за крема:
150 мл животинска сметана
150 мл прясно мляко
70 г захар
3 жълтъка
1 шушулка ванилия

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Печени смокини с крем „Англез“
Кремът се приготвя, като в касерола се смесват прясното мляко, захарта, сметаната и разполовената щушулка ванилия. Готви се на умерен огън, докато захарта се разтвори. Шушулката се отстранява.
2
Печени смокини с крем „Англез“ 2
Жълтъците се разбиват и малко по-малко към тях се налива горещата течност.
3
Печени смокини с крем „Англез“ 3
Сместа се прехвърля в касеролата и се готви на слаб огън при непрекъснато бъркане. Готовият крем се прехвърля в купа и се охлажда, покрит с прозрачно фолио, за да не хваща кора.
4
Печени смокини с крем „Англез“ 4
Смокините се цепват на кръст, подреждат се в тава, поръсват се със захарта, канелата, индийското орехче и инстантното кафе.
5
Печени смокини с крем „Англез“ 5
Заливат се с марсалата и се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
Печени смокини с крем „Англез“ 6
Охладеният крем се разпределя в чинии, гарнира се с печените плодове и натрошени бисквити „Амарети“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: