Кокосов пудинг с императорски ориз и праскови

Дата: 15.09.2017
Източник: Крина
ТИТЛА: Хоби готвач

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г Императорски ориз Krina
500 мл вода
220 мл кокосово мляко (+ за сервиране)
4 праскови
6 фурми
1 ч. ч. боровинки
4 с. л. кокосов чипс
4 с. л. мед
1 ч. л. настърган джинджифил
1 ч. л. олио
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Налейте водата в тенджера и сипете вътре Императорския ориз Krina, похлупете и оставете да кипне. Намалете котлона и варете 45 минути, докато оризът се свари добре и поеме цялата вода.
2
Смесете кокосовото мляко и фурмите, на които сте махнали костилките и пасирайте до гладка смес.
3
Към готовия ориз сложете кокосовото мляко и настъргания джинджифил, разбъркайте и гответе на слаб огън още 5 минути.
4
Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно висока температура.
5
Разрежете прасковите на две, извадете внимателно костилките и намажете плодовете с малко олио.
6
Сложете ги в тигана с разреза надолу и ги карамелизирайте за 3–4 минути на средно силен огън.
7
Обърнете ги и ги оставете още 2–3 минути, за да омекнат леко.

8
Препечете кокосовия чипс в сух тиган за 30 секунди, докато леко покафенее.
9
Кокосов пудинг с императорски ориз и праскови 9Разпределете оризовия пудинг в купички, налейте по 2–3 с. л. кокосово мляко, сложете парченца праскова, поръсете с боровинки, кокосов чипс и мед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена коментира рецептата Чийзкейк с тиква
Хриси сготви Мекици
Алегзандра Бобадова се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Сиропиран сладкиш с праскови
Galya Vasileva коментира рецептата Крем \"Брюле\" с тиква
Виктория Иванова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта