Меден кейк със смокини

Лесен и ефектен десерт с превъзходен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г мед
300 г брашно
140 г пудра захар
125 мл зехтин (помаче)
125 мл вино „Марсала"
3 яйца
2 с. л. захаросани портокалови корички
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1 щипка сол
1 ванилия

за гарниране:
300 г кафяви дребни смокини
250 г сирене „Маскарпоне“
120 г пудра захар
30 г печени бадеми със сол
180 мл животинска сметана
3 шушулки кардамон

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Меден кейк със смокини
Яйцата се разбиват със захарта, докато се получи пяна. Наливат се зехтинът, медът и виното и се разбърква много добре.
2
Меден кейк със смокини 2
Брашно се смесва с бакпулвера, солта, ванилията, канелата и захаросаните портокалови корички.
3
Меден кейк със смокини 3
Сухите и течните съставки се разбъркват.
4
Меден кейк със смокини 4
Тестото се прехвърля в намазана със зехтин (или покрита с хартия за печене) форма за торта с диаметър 23 см и се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се оставя да се охлади.
5
Меден кейк със смокини 5
Семенцата кардамон се стриват, смокините се режат на лодки, а бадемите – на тънко.
6
Меден кейк със смокини 6
Сметаната се разбива на пяна. Маскарпонето се разбърква със захарта и се смесва със сметаната. Полученият крем се ароматизира с кардамона.
7
Меден кейк със смокини 7
Охладеният кекс се изравнява, обръща се и се покрива с крема.
8
Меден кейк със смокини 8
Отгоре се подреждат смокините, поръсва се с бадемите и по желание се полива с още малко мед.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2017
Кейкът е страхотен, ще се хареса на всички, които обичат меденки :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: