Гранита от шамфъстъци

Дата: 13.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г белени сурови шамфъстъци
200 г захар
250 мл бадемово мляко
разбита сметана за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Гранита от шамфъстъци Захарта и 500 мл вода се загряват в касерола, докато се получи не много гъст сироп.
2
Гранита от шамфъстъци  2Шамфъстъците се смилат, не бива да стават на паста. Изсипват се в сиропа, налива се и бадемовото мляко и се готви около 5 минути на слаб огън, като се бърка.
3
Гранита от шамфъстъци  3Сместа се прехвърля в метална купа и се слага във фризер. Когато напълно се втвърди, гранитата е готова за сервиране. По желание се гарнира с разбита сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта