Ябълков сладкиш

ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.09.2017
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч. ч. олио
1 кг ябълки
1 ч. ч. захар
1 к. ч. галета
1 ч. ч. вода
1 ч. л. пудра захар
1 ч. л. канела

за поръсване:
1 ванилия
1-2 с. л. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Смесваме брашното с бакпулвера, правим кладенче и сипваме олиото и водата (на части).
2
Замесваме средно твърдо тесто и го разделяме на 2 части – една голяма топка и една по-малка, която доомесваме с брашно (за да се получи по-твърдо тесто) и я слагаме в камерата на хладилника.

3
Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги поръсваме с пудрата захар, кристалната захар, галетата и канелата.

4
Разстиламе голямата топка тесто в намазнена тава, като го изтегляме и по стените на съда. Изсипваме ябълковата смес, като внимаваме да не сложим и сока (ако се е отделил такъв), защото има опасност, тестото да се навлажни и блатът да не се изпече добре.
5
Отгоре настъргваме на едро ренде тестото от камерата. Печем до готовност на 180-200 градуса.
Поръсваме готовия сладкиш с пудрата захар, смесена с ванилията.


Съвет:
В ябълковата плънка може да се сложат и орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kalina Slavilova се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
cookinglady коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Gerry Chankova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: