Реването на Валя

Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 14.09.2017
Реването на Валя
 
Необходими продукти:
150 г краве масло
5 яйца
1 ч. ч. захар (250 г)
2 ч. ч. брашно
2 ч. л. бакпулвер (10 г)

за сиропа:
3 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода


Начин на приготвяне:
1
Маслото се разтопява в тавичката за печене.

2
Яйцата се разбиват със захарта за 15 минути на висока скорост.

3
Брашното се пресява с бакпулвера и внимателно се разбърква с яйчената смес. Изсипва се върху разтопеното масло и се заравнява.

4
Пече се 20 минути на 180 градуса. Оставя се да изстине и се нарязва с остър нож.

5
Водата за сиропа се слага да заври, заедно със захарта и се оставя да ври 20 минути.
Сваля се от огъня и реването се залива постепенно, за да може блатът да поеме сиропа.


Съвети:
Броят на порциите зависи от начина на нарязване. Аз пека реването в тава с размери 25 х 35 см.
Може да приготвите и по-малко количество сироп, но с не по-малко от 2 ч. ч. захар и 2 ч. ч. вода.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2021
...
2.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2020
Благодаря за прекрасната рецепта! Много сочно и въздушно!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2018
Супер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: