Панакота с горгонзола и круши

Дата: 10.10.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 мл животинска сметана
150 г сирене „Горгонзола“
1/2 ч. л. желатин
черен пипер на вкус
за сервиране:
1 круша
20 г краве масло
20 мл бренди
3 с. л. кафява захар „Демерара“
за ореховата бисквита:
60 г брашно
50 г орехови ядки
50 г краве масло (меко)
1 белтък
1 щипка сол

Начин на приготвяне:
1
Панакота с горгонзола и крушиСметаната се загрява и в нея се пуска надробеното сирене. Разбърква се, докато се получи еднородна смес.
2
Панакота с горгонзола и круши 2Желатинът се накисва в 20 мл студена вода и когато набъбне, се загрява на водна баня или в микровълнова фурна.
3
Панакота с горгонзола и круши 3Налива се в сметаната с горгонзола, разбърква се и се овкусява с черен пипер.
4
Панакота с горгонзола и круши 4Кремът се разлива в стъклени чаши, оставя се да се охлади и се прибира в хладилник.
5
Панакота с горгонзола и круши 5Белтъкът за бисквитата се разбива леко. Брашното се разбърква с мекото масло и солта.
6
Панакота с горгонзола и круши 6Сипва се белтъкът и се бърка до хомогенна смес. Готовото тесто се оставя да стегне в хладилник за 30 минути.
7
Панакота с горгонзола и круши 7Ореховите ядки се накълцват.
8
Панакота с горгонзола и круши 8От охладеното тесто се оформя тънък слой върху силиконов килим или хартия за печене.
9
Панакота с горгонзола и круши 9Поръсва се с накълцаните ядки.
10
Панакота с горгонзола и круши 10Бисквитата се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато стане светлокафява, времето за печене зависи от дебелината на бисквитата. Изважда се, оставя се да изстине и се начупва на парчета.
11
Панакота с горгонзола и круши 11Крушата се бели и се почиства от семките, реже се на малки кубчета и се запържва в маслото за 2–3 минути.
12
Панакота с горгонзола и круши 12Налива се брендито, фламбира се и се поръсва със захарта. Готви се, докато течността леко се сгъсти. Оставя се, да се охлади.
13
Панакота с горгонзола и круши 13Панакотата се сервира с крушите и парчета бисквита.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Кати се регистрира в сайта.
Петя се регистрира в сайта.
Korekomka коментира рецептата Вкусна содена питка
Симеонова се регистрира в сайта.
Korekomka се регистрира в сайта.
Tinna сготви Гуакамоле
Silviya Yorgakieva коментира рецептата Сладка баница
Katq Balabanova се регистрира в сайта.
Yordanka Slavova се регистрира в сайта.
Иванова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта