Панакота с горгонзола и круши

Впечатляващ десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 мл животинска сметана
150 г сирене „Горгонзола“
1/2 ч. л. желатин
черен пипер на вкус

за сервиране:
1 круша
20 г краве масло
20 мл бренди
3 с. л. кафява захар „Демерара“

за ореховата бисквита:
60 г брашно
50 г орехови ядки
50 г краве масло (меко)
1 белтък
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Панакота с горгонзола и круши
Сметаната се загрява и в нея се пуска надробеното сирене. Разбърква се, докато се получи еднородна смес.
2
Панакота с горгонзола и круши 2
Желатинът се накисва в 20 мл студена вода и когато набъбне, се загрява на водна баня или в микровълнова фурна.
3
Панакота с горгонзола и круши 3
Налива се в сметаната с горгонзола, разбърква се и се овкусява с черен пипер.
4
Панакота с горгонзола и круши 4
Кремът се разлива в стъклени чаши, оставя се да се охлади и се прибира в хладилник.
5
Панакота с горгонзола и круши 5
Белтъкът за бисквитата се разбива леко. Брашното се разбърква с мекото масло и солта.
6
Панакота с горгонзола и круши 6
Сипва се белтъкът и се бърка до хомогенна смес. Готовото тесто се оставя да стегне в хладилник за 30 минути.
7
Панакота с горгонзола и круши 7
Ореховите ядки се накълцват.
8
Панакота с горгонзола и круши 8
От охладеното тесто се оформя тънък слой върху силиконов килим или хартия за печене.
9
Панакота с горгонзола и круши 9
Поръсва се с накълцаните ядки.
10
Панакота с горгонзола и круши 10
Бисквитата се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато стане светлокафява, времето за печене зависи от дебелината на бисквитата. Изважда се, оставя се да изстине и се начупва на парчета.
11
Панакота с горгонзола и круши 11
Крушата се бели и се почиства от семките, реже се на малки кубчета и се запържва в маслото за 2–3 минути.
12
Панакота с горгонзола и круши 12
Налива се брендито, фламбира се и се поръсва със захарта. Готви се, докато течността леко се сгъсти. Оставя се, да се охлади.
13
Панакота с горгонзола и круши 13
Панакотата се сервира с крушите и парчета бисквита.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2023
Обърках сервирането, но вкусът е точен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: