Сорбе от сливи и „Мадейра“

Дата: 12.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг сливи (червени или сини)
200 г захар
200 мл вино „Мадейра“
2 с. л. мед
1 шушулка ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Сорбе от сливи и „Мадейра“Сливите се разполовяват, почистват се от костилките и се слагат в тава.
2
Сорбе от сливи и „Мадейра“ 2Поливат се с меда и се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
3
Сорбе от сливи и „Мадейра“ 3От захарта, разполовената шушулка ванилия и виното се вари гъст сироп.
4
Сорбе от сливи и „Мадейра“ 4Сливите се пюрират и след това се прецеждат.
5
Сорбе от сливи и „Мадейра“ 5Пюрето се смесва със сиропа в метална форма и се разбърква добре. Прибира се във фризер за няколко часа, като на всеки 40 минути се разбърква, за да не се образуват големи кристали.
6
Сорбе от сливи и „Мадейра“ 6Поднася се в чаши.


Съвет:
Може да приготвите сорбето и в машина за сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Bozhidara-Maria Opanska коментира рецептата Баница със спанак
Raia Vitkova се регистрира в сайта.
katerina се регистрира в сайта.
sunysp се регистрира в сайта.
Албена Желязкова коментира рецептата Сладкиш Агнеса
Албена Желязкова се регистрира в сайта.
Svetla Kirilova се регистрира в сайта.
Daniela Kovacheva се регистрира в сайта.
Bozhidara-Maria Opanska коментира рецептата Спаначени кюфтета
doseva6 сготви Гюзлеме
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта