Кокосово-шоколадов пай

Дата: 10.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г кокосови стърготини
180 г подсладено кондензирано мляко
1 ванилия
за пълнежа:
500 мл прясно мляко
150 г черен шоколад (дропс)
70 г захар
4 жълтъка
2 с. л. царевично нишесте
1 с. л. какао
за украса:
200 мл животинска сметана

Начин на приготвяне:
1
Кокосово-шоколадов пайКокосовите стърготини се разбъркват в купа с подсладеното кондензирано мляко и ванилията.
2
Кокосово-шоколадов пай 2На дъното на керамична форма за тарт с диаметър 24 см се слага пергаментова хартия. Сместа се разстила във формата, като се притиска добре. Трябва да покрива и дъното, и стените.
3
Кокосово-шоколадов пай 3Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до златисто – 12 минути.
4
Кокосово-шоколадов пай 4Млякото, какаото и захарта за крема се загряват в малка тенджера.
5
Кокосово-шоколадов пай 5Жълтъците и нишестето се разбиват с около 2 с. л. студена вода.
6
Кокосово-шоколадов пай 6Към тях се налива горещото мляко.
7
Кокосово-шоколадов пай 7Сместа се прехвърля в тенджерата, слага се на огъня, и се вари, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
8
Кокосово-шоколадов пай 8Дърпа се от огъня, слага се шоколадът и се разбърква, за да се разтопи.
9
Кокосово-шоколадов пай 9Кремът се излива върху охладената основа и се оставя да изстине добре.
10
Кокосово-шоколадов пай 10Украсява се с разбитата сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2017
Да, Красимир, може - не забравяй да сложиш хартия за печене във формата.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2017
Може ли да се използва обикновена форма за тарт с падащо дъно?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта