Джинджифилов кекс с круши

Сочен и ароматен плодов десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 круши
3 яйца
400 г брашно
300 г меласа
200 г краве масло (със стайна температура)
200 г кафява захар
300 мл прясно мляко
100 мл животинска сметана
2 с. л. смлян джинджифил
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. канела
1 ч. л. смляно индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Джинджифилов кекс с круши
Крушите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на 8 парчета по дължина.
2
Джинджифилов кекс с круши 2
Половината от маслото се разтопява в тиган. Поръсва се с половината от захарта и когато тя започне да се разтопява, се слагат крушите. Готвят се десетина минути – до златисто.
3
Джинджифилов кекс с круши 3
След това се подреждат във форма за кекс с диаметър 22 см, застлана с пергаментова хартия. Получилият се сироп от готвенето на крушите се запазва.
4
Джинджифилов кекс с круши 4
Брашното се смесва с джинджифила, канелата и индийското орехче (ако използвате обикновено брашно добавете и 2 с.л. бакпулвер).
5
Джинджифилов кекс с круши 5
Останалите масло и захар се разбиват до пухкава смес. Добавят се яйцата и меласата и пак се разбива.
6
Джинджифилов кекс с круши 6
Към тях се поръсва половината от сместа с брашно и се разбърква.
7
Джинджифилов кекс с круши 7
Налива се млякото и отново се разбърква. Накрая се сипва останалото овкусено брашно и се разбърква, до хомогенизиране.
8
Джинджифилов кекс с круши 8
Тестото се излива върху крушите.
9
Джинджифилов кекс с круши 9
Пече се 1 час в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор.
10
Джинджифилов кекс с круши 10
Охлажда се за 20 минути и се обръща.
11
Джинджифилов кекс с круши 11
Сиропът от крушите се загрява със сметаната за 5 минути.
12
Джинджифилов кекс с круши 12
Кексът се сервира със сметановия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: