Персийска оризова халва с шафран

Дата: 20.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. ч. фино оризово брашно (около 200 г)
100 г краве масло
40 г белени шамфъстъци
за сиропа:
250 г захар
2 с. л. розова вода
1/2 ч. л. шушулки кардамон
2–3 щипки шафран
 

Начин на приготвяне:
1
Персийска оризова халва с шафранСеменцата от шушулките кардамон се стриват и се смесват със захарта, шафрана и 250 мл вода. Вари се рядък сироп, дърпа се от котлона и се налива розовата вода.
2
Персийска оризова халва с шафран 2Оризовото брашно се запича на сух тиган, докато пусне аромат, без да става кафяво и да променя цвета си. Добавя се маслото и се пържи на слаб огън.
3
Персийска оризова халва с шафран 3Малко по малко се налива от горещия шафранов сироп. Сместа трябва да е гъста.
4
Персийска оризова халва с шафран 4Прехвърля се в намазана с масло тава, заглажда се и се покрива с фолио, за да не хваща кора. Преди поднасяне се оставя да се охлади добре.
5
Персийска оризова халва с шафран 5Ядките се накълцват.
6
Персийска оризова халва с шафран 6Халвата се реже на малки парчета, поръсва се с ядките и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Анна коментира рецептата Ризото “Миланезе”
Анна коментира рецептата Кекс с кисело мляко
Анна коментира рецептата Картофена крем супа с чесън
Ралица Савова се регистрира в сайта.
Ralitsa Hristova се регистрира в сайта.
El Lie коментира рецептата Козунак
El Lie се регистрира в сайта.
ELLE се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта