Персийска оризова халва с шафран

Поръсена с хрупкави шамфъстъци
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. ч. фино оризово брашно (около 200 г)
100 г краве масло
40 г белени шамфъстъци

за сиропа:
250 г захар
2 с. л. розова вода
1/2 ч. л. шушулки кардамон
2–3 щипки шафран


Начин на приготвяне:
1
Персийска оризова халва с шафран
Семенцата от шушулките кардамон се стриват и се смесват със захарта, шафрана и 250 мл вода. Вари се рядък сироп, дърпа се от котлона и се налива розовата вода.
2
Персийска оризова халва с шафран 2
Оризовото брашно се запича на сух тиган, докато пусне аромат, без да става кафяво и да променя цвета си. Добавя се маслото и се пържи на слаб огън.
3
Персийска оризова халва с шафран 3
Малко по малко се налива от горещия шафранов сироп. Сместа трябва да е гъста.
4
Персийска оризова халва с шафран 4
Прехвърля се в намазана с масло тава, заглажда се и се покрива с фолио, за да не хваща кора. Преди поднасяне се оставя да се охлади добре.
5
Персийска оризова халва с шафран 5
Ядките се накълцват.
6
Персийска оризова халва с шафран 6
Халвата се реже на малки парчета, поръсва се с ядките и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2021
Невероятна!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: