Крем „Печено мляко”

Крем карамел от Канарските острови
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
8 яйца
250 г захар
кората от 1 лимон
1/2 ч. л. канела
1 щипка сол
100 г чаени бисквити с масло

за карамеления сос:
70 г захар
200 мл животинска сметана


Начин на приготвяне:
1
Крем „Печено мляко”
Яйцата се разбиват с миксер и към тях постепенно се прибавят захарта, канелата, солта и настърганата лимонова кора, налива се и млякото. Разбива се добре, докато се получи еднородна смес.
2
Крем „Печено мляко” 2
Прибавят се смлените бисквити.
3
Крем „Печено мляко” 3
Сместа се изсипва в тава, като дебелината на пласта трябва да е около 2 см.
4
Крем „Печено мляко” 4
Пече се в загрята на 170 градуса фурна около 30 минути, докато се получи консистенция на пудинг и златиста коричка.
5
Крем „Печено мляко” 5
Захарта за соса се слага на котлона и се загрява, докато се карамелизира. Налива се предварително загрятата сметана и се готви, докато захарта се разтвори. Кремът се сервира с карамеления сос.

Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2024
Здравейте, радваме се, че харесвате нашата рецепта и благодарим за коментара, оправено е в рецептата. Ще очакваме да споделите резултата:) Поздрави от нас
5.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2024
Нищо лично Таня, ама се събери преди да пишеш коментар!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2024
Хубава и лесна рецепта. Утре ще я направя.че имам доста прясно мляко, но с обикновени бисквити, нямам маслени. Само за соса - уточнявайте за новаците в кухнята, че сметаната се налива винаги гореща към карамела, иначе става беля и се попарваш от пръските!
3.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2015
с вкусна кричка
2.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2014
Стана сполучливо и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: