Крем с печени плодове

С аромат на канела и ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г смокини
250 г тъмно грозде (без семки)
1 круша
1 зелена ябълка
2 с. л. захар
2 с. л. краве масло
1/4 ч. л. канела

за крема:
250 г сирене „Маскарпоне“
150 г гъсто кисело мляко
2 с. л. захар

за кроканта от лешници:
60 г печени, белени, солени лешници
50 г захар


Начин на приготвяне:
1
Крем с печени плодове
Ябълката и крушата се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.

2
Крем с печени плодове 2
Смесват се с разполовените смокини и се овкусяват с канелата и захарта.
3
Крем с печени плодове 3
Плодовете се заливат с разтопеното масло, разбъркват се внимателно и се пекат около 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. Изваждат се и се оставят леко да се охладят.
4
Крем с печени плодове 4
Маскарпонето се разбърква с киселото мляко, захарта и ванилията.
5
Крем с печени плодове 5
Захарта за кроканта се разтопява, докато се получи карамел, в който се изсипват лешниците.
6
Крем с печени плодове 6
Щом карамелът покрие лешниците, сместа се прехвърля върху силиконов килим.
7
Крем с печени плодове 7
Оставя се да се охлади много добре, след което се начуква в хаванче.
8
Крем с печени плодове 8
Печените плодове и разполовените гроздови зърна се разпределят в купички и отгоре се слага от крема.
9
Крем с печени плодове 9
Непосредствено преди сервиране, десертът се поръсват с кроканта.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Яхния от леща и картофи
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: