Лава кейк със сладко от мляко (дулсе де лече)

Великолепен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 1/2 с. л. брашно (+ за поръсване)
2 жълтъка
1 яйце
300 г сладко от мляко (дулсе де лече)
сладолед за сервиране
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Лава кейк със сладко от мляко (дулсе де лече)
Жълтъците и яйцето се разбиват с миксер, до побеляване.
2
Лава кейк със сладко от мляко (дулсе де лече) 2
Добавя се сладкото от мляко (дулсе де лече) и отново се разбива.
3
Лава кейк със сладко от мляко (дулсе де лече) 3
Сипва се брашното и се бърка, до хомогенизиране.

4
Лава кейк със сладко от мляко (дулсе де лече) 4
Сместа се разпределя в намаслени и набрашнени формички и десертът се пече 7–8 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Лава кейк със сладко от мляко (дулсе де лече) 5
Изпеченият десерт се изважда и се обръща.
6
Лава кейк със сладко от мляко (дулсе де лече) 6
Сервира се със сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2021
Лавата ще е следващият път ;)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2015
:)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2015
станаха много вкусни. направих ги в силиконови формички. не ми залепнаха , но ги намазних и набрашних добре
3.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2015
Изсипвах сместа в метални купички за крем карамел, наказани обилно с масло и нямах проблем със залепването. Много лесна и вкусна рецепта, но цената на едно бурканче 0.250 мл от сладкото е 4 лева и то на промоция, иначе е 6 лева. Няма да е зле да покажете как точно се прави в домашни условия :)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2015
Аз ги пробвах на стъклени купички и на алуминиеви (като за крем карамел), при вторите залепна по стените на купичката и не се получи формата, ами просто се разпльока по чинията :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



125 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: