Крем с желе от кафе

Японски специалитет
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 мл сварено кафе
10 г желатин (1 пакетче)
1 с. л. захар
300 г кисело мляко
300 г сирене „Маскарпоне“
1 пакетче бурбонска ванилова захар
100 мл подсладено кондензирано мляко
1 щипка канела
50 г кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
Крем с желе от кафе
Желатинът се накисва в малко вода и се оставя да набъбне.
2
Крем с желе от кафе 2
След това се разтопява в микровълнова фурна и се добавя към смесеното със захарта кафе.
3
Крем с желе от кафе 3
Сместа се разбърква, изсипва се в разлат съд, облечен с фолио за свежо съхранение и се оставя за една нощ в хладилник, за да стегне.
4
Крем с желе от кафе 4
След това се реже на кубчета.
5
Крем с желе от кафе 5
Киселото мляко се смесва с кондензираното мляко, маскарпонето, ваниловата захар и канелата.
6
Крем с желе от кафе 6
Кремът се разбърква и се разпределя в чаши.
7
Крем с желе от кафе 7
Във всяка чаша се слагат по няколко кубчета желе и десертът се сервира, поръсен със запечени на сух тиган кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2021
Аз пък съм на мнение, че точно това му е хубавото на този десерт, че не е много сладък и можеш да се насладиш на всички вкусове. Страхотен десерт.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2018
Има нужда от сладост
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: