Кростата с конфитюр от вишни и рикота

Италиански пай
Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 21.02.2017
Кростата с конфитюр от вишни и рикота
Кростата с конфитюр от вишни и рикота
 
Необходими продукти:
за тестото:
270 г брашно
125 г краве масло
100 г захар
2 яйца
кората от 1/2 лимон

за плънката:
250 г сирене „Рикота“
2 с. л. захар
1 малко бурканче конфитюр от вишни
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Пресейте брашното, добавете яйцата, захарта, нарязаното на парченца студено масло и настърганата лимонова кора. Замесете меко тесто. Приберете го в хладилник за половин час.
2
В купа смесете рикотата със захарта и ванилията.
3
От охладеното тесто откъснете едно малко парче (горе-долу колкото голяма ябълка). Останалото тесто разточете на лист с дебелина от 3-4 мм. Прехвърлете го в тавичка като оформите висок борд. Надупчете с вилица дъното на тестото.
4
Разпределете равномерно конфитюра върху основата и го покрийте с рикотата.
5
Разточете отделеното тесто върху набрашнена повърхност и с помощта на точилка го прехвърлете върху приготвения пай. Оформете борд, като притиснете с пръсти краищата.
6
Изпечете сладкиша до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна. Извадете тавата от фурната и охладете кростатата върху решетка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: