Кростини в прошуто със салца от пъпеш

Ефектна идея за парти
Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г хляб с дебела кора
200 г прошуто крудо (на ленти)
80 г сирене „Пармезан“
40 мл червен винен оцет
20 мл зехтин
1/2 пъпеш (около 200 г почистен)
1 малка глава червен лук
сол и черен пипер на вкус
2–3 стръка магданоз (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Кростини в прошуто със салца от пъпеш
Лукът се реже на кубчета, посолява се и се залива с оцета. Оставя се така за 15 минути.
2
Кростини в прошуто със салца от пъпеш 2
Хлябът се реже на парчета (пръчици), които се подреждат в тава, напръскват се с малко зехтин, поръсват се с настъргания пармезан и се пекат до златисто в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
3
Кростини в прошуто със салца от пъпеш 3
Пъпешът се реже на малки кубчета, разбърква се с отцедения лук, наситнения магданоз, останалия зехтин, сол и черен пипер на вкус.
4
Кростини в прошуто със салца от пъпеш 4
Запеченият хляб се покрива с ленти прошуто, поръсва се със салцата и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2018
Много вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: