Сарма кебап

Ароматно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг агнешки врат
500 г агнешки комплект (без черен дроб)
100 г краве масло
1 бр. агнешко було
100 г ориз
5 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1/2 връзка магданоз
1 връзка джоджен
1 с. л. червен пипер
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

за заливката:
4 яйца
200 г кисело мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарма кебап
Карантията се попарва с вряла вода и след това се нарязва на кубчета.
2
Сарма кебап 2
Месото се обезкостява, нарязва се на ситни кубчета и се запържва в маслото, заедно с карантията, до златисто.
3
Сарма кебап 3
Прибавят се нарязаните наситно лук и чесън и след като и зеленчуците се запържат, се сипват брашното и оризът.
4
Сарма кебап 4
Щом и те се позапържат, се овкусява с червения пипер и се наливат 350 мл вода.
5
Сарма кебап 5
Когато водата се абсорбира, се прибавят наситнените магданоз и джоджен, сол и черен пипер.
6
Сарма кебап 6
Булото се разделя на 6 части и с парчетата се покриват дъното и стените на чаши.
7
Сарма кебап 7
В тях се сипва от плънката и се завиват сарми. Подреждат се в тава, намазана с масло.
8
Сарма кебап 8
Налива се вода до половината на сармите и се готвят в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато се зачервят – 20–30 минути.
9
Сарма кебап 9
Яйцата се разбиват с киселото мляко и се овкусява със сол и черен пипер.
10
Сарма кебап 10
Сармите се заливат и се запичат за още 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: