Агнешко магданозлия

Дата: 03.05.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,6 кг агнешки бут
200 г кисело мляко
100 г краве масло
6 връзки магданоз
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
2 моркова
1 яйце
1 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. червен пипер
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко магданозлияМесото се обезкостява и се реже на кубчета.
2
Агнешко магданозлия 2Лукът и чесънът се накълцват, а морковите се обелват и се настъргват.
3
Агнешко магданозлия 3Така подготвените продукти се пускат в съд със сгорещеното масло и се готвят под капак, докато месото омекне, отделилата се течност се изпари и продуктите започнат да се пържат.
4
Агнешко магданозлия 4Тогава се прибавят доматеният концентрат и червеният пипер.
5
Агнешко магданозлия 5Разбърква се и се налива вода, колкото да покрие продуктите. Готви се на умерен огън около 2 часа.
6
Агнешко магданозлия 6Когато месото е готово, се добавя и накълцаният магданоз.
7
Агнешко магданозлия 7Готви се 2–3 минути и се застройва с лимоновия сок, разбъркан с жълтъка и киселото мляко.
8
Агнешко магданозлия 8Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
Лили Стоянова коментира рецептата Лахмаджун
Антония коментира рецептата Гювечета
Teodora Gospodinova се регистрира в сайта.
Ирена Колева коментира рецептата Чийзкейк мъфини
Христо Дюлгеров коментира рецептата Макарони на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта