Перлен ечемик с гъби

Подобно на познатите гъби с ориз, но с ечемик
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пресни гъби „Кладница“
300 г перлен ечемик
700 мл зеленчуков бульон
1 глава лук
4 скилидки чесън
4 стръка мащерка
1/4 връзка див лук
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. хранителна мая
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Перлен ечемик с гъби
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина.
2
Перлен ечемик с гъби 2
Добавят се почистените и нарязани на кубчета гъби.
3
Перлен ечемик с гъби 3
Щом се запържат, се сипва и ечемикът.
4
Перлен ечемик с гъби 4
Налива се бульонът и се вари, докато ечемикът омекне и абсорбира течността. Овкусява се с мащерката, сол и черен пипер.
5
Перлен ечемик с гъби 5
Поднася се с нарязан див лук и хранителна мая.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Lora Terziyska-Kiryakova се регистрира в сайта.
Лозинка Иванова се регистрира в сайта.
Lora Terziyska-Kiryakova се регистрира в сайта.
Mihaela Ivanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: