Сарми с лапад и булгур

Пролетни и постни
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3–4 връзки лапад
150 г булгур (с варене)
50 г печени орехи
1 връзка пресен лук
1 връзка джоджен
1/2 връзка копър
2 скилидки чесън
30 мл олио
сокът от 1 лимон
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за соса:
300 мл соево мляко (натурално)
15 мл олио
1 с. л. брашно
1 щипка индийско орехче
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарми с лапад и булгур
Лападът се попарва с вряла вода, след това се шокира в леденостудена и се отцежда.
2
Сарми с лапад и булгур 2
Пресният лук и чесънът се наситяват и се задушават под капак, с олиото и 100 мл вода.
3
Сарми с лапад и булгур 3
Булгурът се залива с 200 мл вода и се готви, докато набъбне, но да остане все още твърд в средата.
4
Сарми с лапад и булгур 4
Съдът се оттегля от котлона и се добавят лукът и чесънът, наситнените копър и джоджен, накълцаните орехи, червеният пипер, сол и черен пипер.
5
Сарми с лапад и булгур 5
От листата лапад и плънката се оформят сарми.
6
Сарми с лапад и булгур 6
Подреждат се плътно една до друга в тенджера. Заливат се с около 600 мл вода и лимоновия сок, и се добавя щипка сол. Притискат се с чиния, похлупва се и се готви на слаб огън 40–50 минути.
7
Сарми с лапад и булгур 7
Брашното за соса се запържва в олиото до златисто. Налива се соевото мляко и се бърка, докато сосът се сгъсти. Овкусява се със сол и индийско орехче.
8
Сарми с лапад и булгур 8
Сармите се поднасят със соса и течността от варенето им.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2024
Здравейте, може, но тогава няма да са постни:)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2024
Здравейте, може ли да се замести соевото мляко с краве прясно мляко?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: