Риба с аспержи и резене

Бързо и вкусно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от бяла риба (треска, мерлуза)
2 глави резене
1 връзка аспержи
сокът от 1/2 лимон
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер на вкус

за гремолатата:
50 г печени бадеми
1 глава лук шалот
1/4 връзка магданоз
2 с. л. зехтин
кората от 1 лимон
сол на вкус

за млечния сос:
200 г кисело мляко
1/4 връзка магданоз
сокът от 1/2 лимон
1 скилидка чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба с аспержи и резене
Резенето се нарязва на тънки полумесеци.
2
Риба с аспержи и резене 2
Аспержите се почистват.
3
Риба с аспержи и резене 3
Зеленучците се заливат с 2 с. л. от зехтина и се посоляват на вкус. Пекат се на грил тиган до готовност.
4
Риба с аспержи и резене 4
Рибата се реже на четири парчета. Намазва се с лимоновия сок и останалия зехтин. Овкусява се със сол и черен пипер и се пече 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Риба с аспержи и резене 5
Лукът се наситнява и се запържва на слаб огън в зехтина, докато омекне и започне да се карамелизира.
6
Риба с аспержи и резене 6
Бадемите се смилат и се смесват с охладения лук, настърганата лимонова кора, наситнения магданоз и сол на вкус.
7
Риба с аспержи и резене 7
Магданозът за соса се наситнява и се смесва с киселото мляко, стрития на паста чесън, лимоновия сок и сол на вкус.
8
Риба с аспержи и резене 8
Рибата се сервира със зеленчуците, гремолатата и соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: