Крушов мъфин

Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2003
Крушов мъфин
 
Необходими продукти:
1 яйце
300 г брашно
100 г кафява захар
2 круши
1/2 ч. ч. кисело мляко
1/2 ч. ч. орехови ядки
1/2 ч. ч. олио
2 ч. л. бакпулвер
1 пакетче ванилия
1 ч. л. канела
2–3 щипки сол
1/2 ч. л. джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Крушов мъфин
Брашното се пресява, смесва се с кафявата захар, бакпулвера, ванилията, канелата, солта и джинджифила и се разбърква добре.
2
Крушов мъфин 2
Яйцето се разбива с киселото мляко и олиото. Орехите се смилат, прибавят се към яйчената смес, разбърква се.
3
Крушов мъфин 3
Крушите се почистват от семето и се нарязват на съвсем малки парчета. Всичко се смесва и разбърква добре.
4
Крушов мъфин 4
Със сместа се пълнят (на две трети) специалните форми за мъфин или облепени с готварска хартия тимбалчета (шолички), поръсват се с малко кафява захар.
5
Крушов мъфин 5
Пекат се на водна баня около 20 минути при температура 200 градуса. Подреждат се в чиния. Десертът се украсява, като в чинията се поставя клонче магданоз, наоколо се поръсва с пудра захар, след което листенцата се махат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: