Пикантни шишчета от пилешко и нектарини
Лора и Стоян
500 г свинска кайма (универсална) Аз ям! 100 г пушен бекон 4 яйца 200 мл животинска сметана 100 мл олио 6 стръка праз 1 глава лук 1 филия бял хляб 1/2 ч. л. червен пипер сол и черен пипер на вкус брашно за овалване |
1 | ![]() | Хлябът се накисва във вода. |
2 | ![]() | Лукът се обелва и се настъргва. |
3 | ![]() | Каймата се слага в купа. |
4 | ![]() | Смесва с лука, отцедения хляб, едно яйце, 20 мл от олиото, сол и черен пипер на вкус. |
5 | ![]() | Разбърква се много добре. |
6 | ![]() | Оформят се малки кюфтета и се овалват в брашно. |
7 | ![]() | Пържат се в 60 мл от олиото от всички страни, до златисто. |
8 | ![]() | Беконът се нарязва на кубчета, а празът - на едро. Запържват се в останалото олио на умерен огън до златисто. |
9 | ![]() | Запържените бекон и праз се прехвърлят в тава, поръсват се с червен пипер, сол и черен пипер на вкус. |
10 | ![]() | Отгоре се подреждат кюфтетата. |
11 | ![]() | Останалите яйца се разбиват със сметаната и сол на вкус. |
12 | ![]() | Кюфтетата се заливат с яйчената смес. Ястието се пече около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. |
5. |
Изпрати
лично съобщение |
26.09.2018 Страхотно ястие, но определено е по- подходящо за зимния сезон.
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
06.02.2018 Ястието стана вкусно .Не успях да го снимам в цял вид :)
| ![]() |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
20.12.2017 Прекрасно ястие, хареса се от цялото семейство.
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
30.11.2017 Получи се страхотно ястие. Брат ми е много капризен относно храна, но и той ги хареса
| ![]() |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
30.11.2017 Много сполучлива рецепта. За съжаление не успях да снимам.... свърши!
|
“… Три дни яли, пили и се веселили. КРАЙ”. Краят, Дами и Господа, е само...
Голяма чаровница е зимата. И толкова разнолика. Може да е бяла или изцапана с кал...
През годините страстта към сладкишите не е подминала нито велики личности, нито пък световноизвестни филмови...
Наред с характерното очарование, което му е присъщо, всеки сезон носи и своите кулинарни предпочитания....
Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж да бъдат създавани колбаси и...