Лаврак в азиатски стил

С джинджифил, чесън и пресен кориандър
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2012
Лаврак в азиатски стил
 
Необходими продукти:
1 лаврак (1,2–1,4 кг)
3 с. л. зехтин
30 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 лайм
2 с. л. соев сос
1/3 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус
кълнове от лук за гарниране
1 с. л. сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Лаврак в азиатски стил

Перките на рибата се изрязват. Люспите се почистват с обратната страна на ножа. Вътрешностите се отстраняват и рибата се измива. (Когато почиствате люспите на рибата я слагайте в голям плик. Така кухнята ви ще остане чиста).


2
Лаврак в азиатски стил 2

С остър нож се изрязват двете филета, останалите костици се изтеглят с пинсета.


3
Лаврак в азиатски стил 3

Правят се прорези по кожата на филетата и се овкусява със сол и черен пипер.


4
Лаврак в азиатски стил 4

Зехтинът се загрява в тиган и рибата се пържи от двете страни, до златисто, на умерен температура, като първо се слага с кожата надолу. Филетата се изваждат в чиния.


5
Лаврак в азиатски стил 5

В същата мазнина се запържват наситнените чесън и джинджифил. Слагат се в купа и към тях се прибавят наситния кориандър, настърганата кора от лайма, сокът му и соевият сос.


6
Лаврак в азиатски стил 6

Разбърква се и рибата се полива със соса. Поръсва се със сусама и отгоре се слагат кълнове.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: