Зелени палачинки с лимоново масло

С пресен спанак, зелен лук и люти чушки
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2012
Зелени палачинки с лимоново масло
 
Необходими продукти:
за палачинките:
3/4 ч. ч. брашно
1 1/3 ч. л. бакпулвер
1 яйце
1 белтък
200 г пресен спанак
6 стръка пресен лук
2 зелени люти чушки
2/3 ч. ч. прясно мляко
4 с. л. краве масло
1 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
зехтин за пържене

за лимоновото масло:
8 с. л. краве масло
1/2 скилидка чесън
кората от 1 лайм
1 1/2 с. л. сок от лайм
1/2 ч. л. бял пипер
1 с. л. пресен кориандър
1/4 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Зелени палачинки с лимоново масло

Маслото, оставено на стайна температура, се разбива  с миксер, докато стане пухкаво. Чесънът и кориандърът се наситняват. Кората от лайма се настъргва, а сокът се отцежда.  Прибавят се към маслото, заедно със солта и белия пипер.


2
Зелени палачинки с лимоново масло 2

Сместа се слага върху фолио за свежо съхранение и се оформя бонбон. Прибира се в хладилник за няколко часа или във фризер за 30  минути.


3
Зелени палачинки с лимоново масло 3

Спанакът се бланшитра в гореща вода и после се шокира в ледено студена, за да запази свежия си зелен цвят. Отцежда се добре.


4
Зелени палачинки с лимоново масло 4

Брашното, солта, бакпулвера, яйцето, кимиона, прясното мляко и разтопеното масло за палачинките се смесват в купа. Разбърква се с телена бъркалка до хомогенизиране.


5
Зелени палачинки с лимоново масло 5

Чушките се почистват от семките и заедно с пресният лук и спанакът се наситняват. Прибавят се в тестото.


6
Зелени палачинки с лимоново масло 6

Белтъкът се разбива на сняг и се слага в сместа. Разбърква се внимателно с шпатула.

 


7
Зелени палачинки с лимоново масло 7

В загрят тиган (на умерена температура), се сипва малко зехтин и се слага от сместа за палачинките, със супена лъжица. С въртеливи движения се оформя малък кръг. В зависимост от размера на тигана, в него се оформят още няколко палачинки.


8
Зелени палачинки с лимоново масло 8

Когато хванат златиста коричка, се обръщат. Трябва да се получат дебели палачинки.


9
Зелени палачинки с лимоново масло 9

Поднасят се горещи, с парче от лимоновото масло.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страшно вкусно и свежо!!! Ползвах замразен спанак и сух кориандър вместо пресен и пропуснах лютите чушки, но всичко беше фантастично! Лимоновото масло е уникално! Придава приятно кисел вкус на зелените палачинки и ги ароматизира невероятно! Поздравления за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: