Лазаня "Болонез" с гъби

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2008
Лазаня
 
Необходими продукти:
12-15 полуготови кори за лазаня
250 г печурки
150 г кашкавал
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
500 г телешка кайма
1 кг домати
2-3 моркова
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. зехтин
1/2 с. л. захар
1 ч. л. босилек
1 ч. л. риган
750 мл прясно мляко
25-30 г масло
2 с. л. брашно
2-3 щипки индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Лазаня
Лукът и чесънът за рагуто се нарязват надребно и се запържват със зехтин заедно с настърганите моркови.
2
Лазаня
Добавя се каймата, намачква се и се поръсва със сол и захар.
3
Лазаня
Слагат се нарязаните и смлени домати и сосът се посолява. Задушава се 30 минути под капак, след което се поръсва с босилек и риган.
4
Лазаня
Две скилидки чесън се нарязват надребно и се запържват със зехтин.
5
Лазаня
Пресните печурки се нарязват на филии и се слагат в тигана със запържения чесън.
6
Лазаня
Маслото за соса "Бешамел" се разтопява в отделен съд и се залива със 750 мл прясно мляко. Разбърква се с брашно и 2 щипки индийско орехче.
7
Лазаня
Дъното на дълбока тава се покрива с един ред от кори за лазаня и отгоре се разстила половината "Рагу".
8
Лазаня
Правят се още два реда от кори за лазаня с гъби и сос "Бешамел" между тях.
9
Лазаня
Разпределя се останалото "Рагу" и отново се покрива с кори. Полива се със сос "Бешамел" и се поръсва с настърган кашкавал. Лазанята се изпича за 25 -30 минути във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2017
Страхотна рецепта :) и много вкусна!!!
5.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2016
Лазанята стана добре. Соса ми стана малко рядък, но ще поправя грешката следващия път.
4.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2015
супер е
3.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2014
Върховна
2.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2014
Сос бешамел не е голямата философия. просто бъркаш и внимаваш за консистенцията. Корите не съм ги варила направо сурови от кутията ги слагах. Една кутия ми стигна. Стана вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: