Лазаня болонезе с домашни кори

Ароматна и засищаща
Източник:
ТИТЛА:
Дата: 10.03.2015
Лазаня болонезе с домашни кори
 
Необходими продукти:
за корите:
3 яйца
300 г брашно
1 щипка сол

за соса „Болонезе”:
250 г кайма
700 г домати (от консерва)
1 глава лук
1 морков
1 ч. л. риган
1 ч. л. босилек
1 щипка черен пипер

за соса „Бешамел”:
2 с. л. брашно
2 с. л. масло
300 мл прясно мляко
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
За корите се замесва твърдо тесто, разточва се натънко и се реже на квадрати или правоъгълници (въпрос на вкус). Кипва се вода и корите се бланшират за 30 секунди.
2
Сосът „Болонезе” се приготвя като лукът и морковът се режат наситно и се запържват. Добавя се каймата и се готви до готовност, докато стане на трохи. Добавят се доматите на кубчета (от консерва) и подправките и се оставя на котлона, докато се сгъсти.
3
Бешамелът се приготвя като към маслото се добавя брашното и се бърка с телена бъркалка. Добавя се и млякото и се готви на бавен огън, докато сместа се сгъсти. Накрая се слага индийското орехче.
4
На дъното на тавата се сипва малко от бешамела и се редят ред кори, сос „Болонезе”, след това бешамел, като накрая се завършва с кори и се полива с бешамел. Пече се 30-40 минути на 200 градуса.

Съвет:
Между корите със сосовете може да добавите нарязана моцарела. Отгоре по желание сложете резени моцарела.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2017
Лазанята с пресни кори е божествена! Благодаря за чудесната рецепта!
11.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2016
И аз ползвах готови кори и сложих кашкавал. Получи се вкусно :)
10.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2015
Ползвах готови кори и вместо морков сложих гъби, а отгоре кашкавал. Стана много вкусно. Другият път ще опитам с домашни кори.
9.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2015
Ползвах готови кори и вместо морков сложих гъби, а отгоре кашкавал. Стана много вкусно.
8.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2015
Ползвах готови кори и вместо морков сложих гъби, а отгоре кашкавал. Стана много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: