Класическа италианска пица
Лора и Стоян
250 г паста „Ригатони” 40 мл зехтин 1 глава лук 2 скилидки чесън 3–4 сушени домата 250 г кафяви печурки 50 г спанак сол и черен пипер на вкус 2 с. л. бадемов пармезан |
1 | ![]() | Пастата се сварява в подсолена вода и се изважда в купа, а водата се запазва. |
2 | ![]() | Сварената паста може да се полее с малко зехтин. |
3 | ![]() | Лукът и чесънът се наситняват и се задушават под капак с половината от зехтина и половин черпак от водата, в която се е варила пастата. |
4 | ![]() | Щом лукът омекне, съдът се отхлупва и се оставя така, докато лукът се карамелизира. |
5 | ![]() | Добавят се накълцаните сушени домати и нарязаните наедро гъби, и се запържват. |
6 | ![]() | Сипва се спанакът и се налива около 1 черпак от водата, в която се е варила пастата. |
7 | ![]() | Прибавя се и пастата, и се готви още минута.
|
8 | ![]() | Сервира се с останалия зехтин и бадемов пармезан. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
26.05.2020 Лесна и сполучлива рецепта :)
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...