Лазаня с гъби

Дата: 09.11.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет кори за лазаня (без предварително варене)
600 г пресни печурки (бели и кафяви)
200 г микс от замразени горски гъби
200 г пресни манатарки
15 г сушени манатарки
250 г сирене „Моцарела“
175 г крем сирене
150 г сирене „Пармезан“
100 г бекон
200 мл телешки бульон
100 мл бяло вино
80 мл зехтин
3 глави лук шалот
3 скилидки чесън
1/2 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за бешамела:
100 г краве масло
100 г брашно
1 л прясно мляко
2 жълтъка
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня с гъбиПресните гъби се почистват и се режат на кубчета, запържват се в 60 мл от зехтина.
2
Лазаня с гъби 2Прибавят се и замразените гъби, ароматизира се с листенца мащерка. Налива се виното, начупват се сушените манатарки, сипва се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер. Готви се 10 минути на слаб огън.
3
Лазаня с гъби 3Беконът се реже на ситно и се запържва в останалия зехтин, до златисто.
4
Лазаня с гъби 4Добавят се накълцаните лук шалот и чесън.
5
Лазаня с гъби 5Пържат се, докато омекнат и се смесват с гъбите.
6
Лазаня с гъби 6Маслото за бешамела се загрява и в него се запържва брашното, до златисто.
7
Лазаня с гъби 7Налива се млякото и се готви, докато се сгъсти. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче.
8
Лазаня с гъби 8Дърпа се от огъня и се разбърква с жълтъците.
9
Лазаня с гъби 9Пармезанът се настъргва, а моцарелата се реже на шайби. В тава се подреждат ред кори, пласт от гъбения сос, бешамел, пармезан, крем сирене, моцарела и така, докато свършат продуктите.
10
Лазаня с гъби 10Завършва се с моцарела, крем сирене и пармезан.
11
Лазаня с гъби 11Лазанята се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
12
Лазаня с гъби 12Изважда се от фурната, охлажда се за 30 минути, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2017
Много вкусна препоръчвам я на всички!
2.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2017
Десислава, причината е техническа грешка, която вече е коригирана. Благодарим ти за вниманието.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2017
Здравейте! Интересно предложение, което си струва да се опита :) Имам въпрос - защо рецептата е в раздел Безмесни, а в ястието има бекон?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tsvetoslava Petrova се регистрира в сайта.
Lyudmil Emilov се регистрира в сайта.
Анелия Цанова се регистрира в сайта.
Lidia Markova се регистрира в сайта.
Мария се регистрира в сайта.
Denka Todorova се регистрира в сайта.
yves коментира рецептата Домашно лимончело
Нина Бакърджиева се регистрира в сайта.
marina_dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта