Тестароли

Лигурийска паста от палачинки с песто и чери домати
Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
350 г брашно
20 мл зехтин (+ за намазване)
сол на вкус

за магданозеното песто:
1 връзка магданоз
50 г кедрови ядки
50 мл студено пресован зехтин
4 филета аншоа
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
200 г чери домати
50 г сирене „Пармезан“



Начин на приготвяне:
1
Тестароли
Брашното се смесва със сол, зехтина и около 700 мл топла вода. Разбърква се добре, докато се получи хомогенно палачинково тесто. Оставя се да почине 15 минути.
2
Тестароли 2
В намазан със зехтин сгорещен тиган от тестото се приготвят палачинки.
3
Тестароли 3
Чесънът се счуква в хаванче със сол, филенцата аншоа, листенцата от магданоза, запечените в сух тиган кедрови ядки и черен пипер на вкус.
4
Тестароли 4
Налива се зехтинът и се разбърква добре.
5
Тестароли 5
Готовите палачинки се режат на дебели ленти, а след това – на парчета.
6
Тестароли 6
Бланшират се за кратко в кипяща подсолена вода.
7
Тестароли 7
Изваждат се и се овкусяват с магданозеното песто. Гарнират се с четвъртинки чери домати.
8
Тестароли 8
Поднасят се с настърган пармезан и по желание – с капки зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: