Домашна прясна паста
Лора и Стоян
1 пакет макарони царевица и ориз La Garone (250 г) 230 г сирена („Гауда“, „Ементал“, пушен кашкавал) 100 г бекон 300 мл прясно мляко 2,5 л вода 40 г краве масло 1 червена чушка 2 с. л. безглутеново брашно (оризово, царевично, соево или друго) 1/2 ч. л. сол 1 ч. л. горчица 1/2 ч. л. пушен пипер 1–2 с. л. зехтин |
1 | ![]() | В голяма тенджера кипнете водата и посолете. Сложете пастата La Garone, разбъркайте и варете 12 минути. |
2 | ![]() | В подходящ съд загрейте зехтина и сложете нарязания на кубчета бекон. Разбъркайте, гответе 2–3 минути и добавете нарязаната на кубчета чушка. Пържете 4–5 минути, докато беконът стане златист и свалете съда от котлона. |
3 | ![]() | В плитка тенджера загрейте маслото и малко зехтин и добавете брашното. Разбъркайте и оставете на котлона 2 минути, докато брашното стане златисто. |
4 | ![]() | Налейте студеното мляко и бъркайте с бъркалка, за да не останат бучки в сместа. |
5 | ![]() | Добавете горчицата, пушения пипер и сол. Сложете настърганите сирена, като отделите малко за поръсване отгоре и разбъркайте.
|
6 | ![]() | Прибавете отцедената паста, запържените бекон и чушка и разбъркайте добре. Поръсете с отделеното сирене и сложете съда в загрята на 200 градуса фурна. |
7 | ![]() | Печете 20 минути, докато сиренето се зачерви. |
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...