Спагети ала Норма

Рецепта, вдъхновена от кухнята на слънчева Сицилия
Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г спагети
250 г сирене „Рикота“
1 кг домати (сорт „Рома“)
2 патладжана (тънки)
2 скилидки чесън
1/2 връзка босилек
80 мл зехтин
1 с. л. каперси
1 ч. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Спагети ала Норма
Доматите се обелват, нарязват се на кубчета и се варят, докато сокът им се редуцира до 1/3.
2
Спагети ала Норма 2
Чесънът и каперсите се накълцват и се запържват в около 40 мл загрят зехтин.
3
Спагети ала Норма 3
Наливат се и сготвените домати, овкусява се с наситения босилек, сол, черен пипер и оцета. Сосът се вари 15 минути на слаб огън.
4
Спагети ала Норма 4
Необелените патладжани се режат на шайби. Посоляват се и се оставят 20 минути, за да се отцедят от горчивата течност. Изплакват се и се подсушават с кухненска хартия.
5
Спагети ала Норма 5
Поливат се с останалия зехтин и се пържат на няколко пъти в загрят тиган.
6
Спагети ала Норма 6
Пастата се сварява в голямо количество подсолена вода, отцежда се и се разбърква със соса, като по желание се налива от водата от варенето на пастата. Готви се 2–3 минути и се отстранява от котлона.
7
Спагети ала Норма 7
Гарнира се с рикота.


Съвет:
Ако патладжаните са от по-дебелите се разполовяват или се нарязват на четвъртинки, а след това на тънки филийки.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2024
Изключително успешна рецепта
2.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2018
Станаха страхотни!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2017
Понеже не сме любители на спагетите, направих ястието с ригатони, нали е все вид паста :-))), пък и сосът е достатъчно ароматен и силен на вкус, и е подходящ за тях. Патладжаните ги обелих и ги запекох намазани със зехтин на грил тиган. Спазих останалите процедури. Получи се извънредно вкусно ястие. Отива в любими!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: