Станимашка яхния

Източник: Яна
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 06.09.2017
Станимашка яхния
 
Необходими продукти:
4 патладжана
4 глави лук
4-5 домата
1 глава чесън
1 с. л. брашно
2 дафинови листа
1 връзка магданоз
сол, черен и червен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета, посоляват се и се оставят за около 30 минути, за да се отцедят от горчивата течност. След това се изплакват и се запържват в олио.
2
Последователно се прибавят нарязаните лук и чесън, и настърганите домати.
3
Поръсва се с брашното и червен пипер и се долива малко топла вода.
4
Слагат се и дафиновите листа, посолява се и се оставя да поври около 10 минути.
5
После ястието се прехвърля в тавичка, подправя се с черен пипер и магданоза, и се задушава за около 10 минути в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: