Домашна прясна паста

Източник: eli_todorova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 13.09.2017
Домашна прясна паста
 
Необходими продукти:
за пастата:
2 яйца
2 с. л. зехтин
1-2 с. л. вода
около 200 г бяло брашно
1 щипка сол

за доматения сос:
около 1,5 кг зрели домати
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за месния сос:
300 г кайма (смес)
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с. л. олио
сол и мащерка на вкус



Начин на приготвяне:
1
За пастата изсипваме брашното на равна повърхност и в средата правим кладенче, в което се слагат яйцата, солта, зехтинът и водата. Разбъркваме до хомогенизиране, като при нужда може да се добави още вода. Готовото тесто увиваме в прозрачно фолио и го оставяме в хладилник за 1 час.
2
За доматения сос измиваме и обелваме доматите, настъргваме ги (или ги нарязваме на кубчета), изсипваме ги в малка тенджера и ги изваряваме до сгъстяване. Накрая се добавят зехтинът и подправките.
3
Лукът и чесънът за месния сос се обелват, наситняват се и се запържват до златисто в тиган, с олиото. Прибавя се каймата и се бърка непрекъснато, за да не стане на бучки. Овкусява се със сол и мащерка.
4
Пастата се разточва с машинка за паста, като дебелината й е по желание. Разпръсва се и се оставя да изсъхне за 20-30 минути. Вари се в подсолена вода за около 8-9 минути. Сервира се с доматения и месния сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: