Канелони „кон карне“

Пикантните канелони, потънали в доматен сос, ще донесат истинска наслада на любителите на вкусната храна
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г канелони (без предварително варене)

за плънката:
300 г пилешко филе
125 г сирене „Чедър“
1/2 консерва „Bonduelle“ царевица Gold Chilli
1/2 консерва червен боб
1 белен домат
50 г нарязани люти чушлета (от буркан)
1/2 ч. л. кимион
20 мл зехтин
сол на вкус

за соса:
650 г доматен сос
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
1 ч. л. захар
сол на вкус

за гарниране:
250 г сирене „Моцарела“

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Канелони „кон карне“
Пилешкото се овкусява със сол.
2
Канелони „кон карне“ 2
Намазва се със зехтина.
3
Канелони „кон карне“ 3
Готви се в загрят тиган от двете страни до готовност.
4
Канелони „кон карне“ 4
Охлажда се и се нарязва на малки кубчета.
5
Канелони „кон карне“ 5
Сиренето „Чедър“ се настъргва.
6
Канелони „кон карне“ 6
Доматът се наситнява.
7
Канелони „кон карне“ 7
В купа се слагат кубчетата пилешко, настърганото сирене, отцедените царевица и боб.
8
Канелони „кон карне“ 8
Добавят се доматът, лютите чушки, кимионът и сол на вкус, и се разбърква.
9
Канелони „кон карне“ 9
Канелоните се пълнят с пилешката смес с помощта на пош.
10
Канелони „кон карне“ 10
Подреждат се в тава.
11
Канелони „кон карне“ 11
Зехтинът за соса се загрява в подходящ съд и в него, за кратко, се запържва наситненият чесън.

12
Канелони „кон карне“ 12
Сипва се доматеният сос, наливат се 200 мл вода и се овкусява със захарта и сол на вкус. Сосът се вари около 10 минути на слаб огън.
13
Канелони „кон карне“ 13
Канелоните се заливат със соса.
14
Канелони „кон карне“ 14
Поръсват се с накъсана моцарела и се пекат около 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
15
Канелони „кон карне“ 15
Охлаждат се около 15 минути, нарязват се и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2019
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2018
Много хубаво се получи! Аз сложих и моцарела и кашкавал и много добре се получи. А на снимката канелоните са разрязани, защото отидох да си измия ръцете, връщам се и вече беше нападнато... :)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2017
Аз нямах сирене Чедър, но и с кашкавал стана прекрасно, леко ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
milenka коментира рецептата Салата от настърган карфиол
Gotin Georgiev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: