Лешникови сладки с бял шоколад

Или „Бачи ди дама” (целувката на дамата)
Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
250 г захар
250 г краве масло
250 г лешници
кората от 1 портокал
200 г бял шоколад


Начин на приготвяне:
1
Лешникови сладки с бял шоколад

Маслото (размекнато на стайна температура) и захарта се разбиват до кремообразна смес, с миксер.

 


2
Лешникови сладки с бял шоколад 2

Лешниците се смилат в чопър и се добавят към сместа и пак се разбива до хомогенизиране.

 


3
Лешникови сладки с бял шоколад 3

Прибавя се настърганата кора от портокал и се разбърква с шпатула. Постепенно се слага брашното, при непрекъснато бъркане, докато се поеме изцяло и се получи хомогенна смес.

 


4
Лешникови сладки с бял шоколад 4

Оформят се топчици с големината на череши и се поставят в 2 тави, покрити с пергаментова хартия. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.

 


5
Лешникови сладки с бял шоколад 5

Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня.

 


6
Лешникови сладки с бял шоколад 6

Сладките се оставят да се охладят и се слепват по две с шоколада.


 




Съвет: Най-добре е да ги охладите върху скара, за да не се овлажнят.От тези продукти излизат 25 слепени сладки.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2014
Направих тези сладки за Коледа, много се харесаха от всички, изключително вкусни са! Определено ще са от най-често приготвяните сладки в къщи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: