Леща по светогорски

Гост: Иван Радоев
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2008
Леща по светогорски
 
Необходими продукти:
500 г леща
1 буркан стерилизирани домати
5-6 скилидки чесън
100 г маслини
1 глава лук
1 зрънце карамфил
3-4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. захар
3/4 ч. л. канела
сокът от 1 лимон
стръкове магданоз и резени лимон за украса


Начин на приготвяне:
1
Леща по светогорски
Лещата се почиства и се сварява във вода, като се слагат малко сол и захар.
2
Леща по светогорски 2
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в загрято олио, като част от чесъна се отделя.
3
Леща по светогорски 3
Прибавят се доматите и се намачкват.
4
Леща по светогорски 4
Маслините се нарязват наедро и се сипват в тигана.
5
Леща по светогорски 5
Подправя се с карамфил, червен пипер, чубрица и канела и се разбърква.
6
Леща по светогорски 6
Смесва се с лещата и се добавят останалите скилидки чесън.
7
Леща по светогорски 7
Преди сервиране ястието се овкусява с лимоновия сок. Поднася се украсено с резени лимон и маслини и стръкове магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: