Леща яхния

ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.02.2014
Леща яхния
 
Необходими продукти:
1/2 пакет (от малките) леща
няколко стръка магданоз
1 морков
1 глава лук
около 10 скилидки чесън
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л сол
2 ч. л чубрица
1-2 бр. домати
1 чушка
3-4 с.л. мазнина
2 с.л. брашно
1/2 малка глава целина


Начин на приготвяне:
1
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода.
2
Добавя се измитата леща и червения пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути.
3
Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност.
4
Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (80)
80.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2024
Лещата е половин килограм. Рецептата е перфектна, макар още да не съм я изпълнила дословно, нямах чушка. Но дотук ми харесва повече от всички останали рецепти, по които съм я готвила, благодаря!
79.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2024
Здр. Бихте ли написали колко грама е този половин пакет. Не живея в България имаме различни грамажи пакети тук. Благодаря
78.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2021
Чудесна рецепта :) Много хубава стана лещата!
77.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2020
1/2 пакет от малките? Гениално, сега да търся в гугъл кой е най-малкия пакет на пазара за да разбера колко грама?
76.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2018
Едно от любимите ястия вкъщи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: