Агнешка чорба с лапад

По рецепта от гръцката кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг агнешки комплект
100 г бисерен ориз
100 г лапад
50 мл зехтин
2 яйца
1 глава лук
1 връзка пресен лук
1/4 връзка копър
сокът от 2 лимона
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешка чорба с лапад
Агнешкият комплект се измива, черният дроб се заделя, а останалата част се вари 45 минути в около 3 л вода.
2
Агнешка чорба с лапад 2
Карантията се изважда, а бульонът се прецежда.
3
Агнешка чорба с лапад 3
Черният дроб се попарва за 10 минути в гореща вода. Изважда се и се реже на кубчета.
4
Агнешка чорба с лапад 4
Двата вида лук се наситняват. Карантията (без черния дроб) се запържва в сгорещения зехтин, до златисто. Прибавят се двата вида лук.
5
Агнешка чорба с лапад 5
Щом се позапържи, се налива бульонът от варенето на комплекта (около 2,5 л) и се сипва оризът. Готви се около 15 минути, докато оризът се свари.
6
Агнешка чорба с лапад 6
След това се слагат черният дроб и накълцаният лапад. Готви се още 5–10 минути. Овкусява се със сол и черен пипер.
7
Агнешка чорба с лапад 7
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с лимоновия сок. Белтъците се разбиват и към тях постепенно, и при постоянно разбиване, се прибавят жълтъците.
8
Агнешка чорба с лапад 8
Застройката се темперира с малко от горещата супа, като се разбърква енергично, и се сипва в готовата супа.
9
Агнешка чорба с лапад 9
Съдът се дърпа от котлона. Всяка порция се сервира с наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2018
Стана много вкусна макар и без застройка
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: