Шведски картофен гратен

Дата: 04.02.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 глави лук
1 стрък праз
4 с. л. краве масло
100 г шпроти от консерва (отцедено количество)
6 картофа
200 мл животинска сметана
50 г галета
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Шведски картофен гратенЛукът и празът се нарязват на тънки шайби, запържват се в маслото и се оставят да се охладят.
2
Шведски картофен гратен 2Картофите се обелват и също се режат на тънки шайби.
3
Шведски картофен гратен 3Смесват се с лука и праза и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Шведски картофен гратен 4Рибата се накъсва и се добавя към зеленчуците.
5
Шведски картофен гратен 5Разбърква се и се залива със сметаната.
6
Шведски картофен гратен 6Ястието се покрива с алуминиево фолио и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

7
Шведски картофен гратен 7След това фолиото се отстранява.
8
Шведски картофен гратен 8Гратенът се поръсва с галетата и се запича до златисто – за около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2015
Много вкусно стана, ще опитам пак!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
Може да се направи и с друг вид риба-защо не и с норвежка сьомга!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта