Шведски картофен гратен

Нещо по-различно, нестандартно и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 04.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 глави лук
1 стрък праз
4 с. л. краве масло
100 г шпроти от консерва (отцедено количество)
6 картофа
200 мл животинска сметана
50 г галета
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Шведски картофен гратен
Лукът и празът се нарязват на тънки шайби, запържват се в маслото и се оставят да се охладят.
2
Шведски картофен гратен 2
Картофите се обелват и също се режат на тънки шайби.
3
Шведски картофен гратен 3
Смесват се с лука и праза и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Шведски картофен гратен 4
Рибата се накъсва и се добавя към зеленчуците.
5
Шведски картофен гратен 5
Разбърква се и се залива със сметаната.
6
Шведски картофен гратен 6
Ястието се покрива с алуминиево фолио и се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

7
Шведски картофен гратен 7
След това фолиото се отстранява.
8
Шведски картофен гратен 8
Гратенът се поръсва с галетата и се запича до златисто – за около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2015
Много вкусно стана, ще опитам пак!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
Може да се направи и с друг вид риба-защо не и с норвежка сьомга!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: