Фокача със синьо сирене, лук и орехи

Дата: 17.12.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
1/2 кубче жива мая
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
за гарниране:
3 глави червен лук
140 г синьо сирене „Горгонзола"
30 г орехи
1/2 ч. л. суха мащерка
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
 

Начин на приготвяне:
1
Фокача със синьо сирене, лук и орехиМаята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно със захарта и щипка брашно.
2
Фокача със синьо сирене, лук и орехи 2В останалото брашно се прави кладенче и вътре се сипват солта, зехтинът, шупналата мая и още около 250 мл топла вода.
3
Фокача със синьо сирене, лук и орехи 3Замесва се меко и еластично тесто, слага се в намазнена купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
4
Фокача със синьо сирене, лук и орехи 4Червеният лук се нарязва на не много тънки полумесеци и се запържва в зехтина, докато омекне и започне леко да се карамелизира.
5
Фокача със синьо сирене, лук и орехи 5Орехите се режат наедро.
6
Фокача със синьо сирене, лук и орехи 6Тестото се разпределя в намазана със зехтин тава, намачква се с пръсти, отгоре се намазва обилно със зехтин и се оставя да втаса отново.
7
Фокача със синьо сирене, лук и орехи 7След това се гарнира с червения лук, орехите, натрошеното сирене и мащерката, и се оставя да почине 30 минути.

8
Фокача със синьо сирене, лук и орехи 8Фокачата се пече 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2015
Понеже не обичам синьо сирене „Горгонзола\\\", сложих нормално и малко повече зеленчуци. Стана мнооого вкусно! :-)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2015
Много вкусна комбинация!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2015
Аз лично предпочитам с пълнозърнесто тесто.Получи се много хрупкава.Дори и студена беше много вкусна.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2015
Лесна и вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта