Баховски проломък

Източник: Силвия Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 09.02.2015
Баховски проломък
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 ч. ч. топла вода
15 г мая за хляб
1 с. л. захар
3 с. л. олио
1/2 с. л. сол
400-500 г брашно

за заливката:
5-6 яйца
250 г сирене
1/2 ч. ч. свинска мас или краве масло


Начин на приготвяне:
1
Баховски проломък
От продуктите се замесва меко тесто, което се оставя да втаса 45 минути. Разточва се питка с дебелина 1,5-2 см, слага се в намазнена тава и се оставя да втаса отново за още 10 минути.
2
Баховски проломък 2
Приготвяме заливката от сиренето и яйцата.
3
Баховски проломък 3
Изсипваме заливката върху тестото, което сме надупчили с вилица. Отгоре поръсваме с разтопената мас (масло).
4
Баховски проломък 4
Печем около 30-35 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: