Баховски проломък

Дата: 09.02.2015
Източник: Силвия Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Баховски проломък
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 ч. ч. топла вода
15 г мая за хляб
1 с. л. захар
3 с. л. олио
1/2 с. л. сол
400-500 г брашно
за заливката:
5-6 яйца
250 г сирене
1/2 ч. ч. свинска мас или краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Баховски проломъкОт продуктите се замесва меко тесто, което се оставя да втаса 45 минути. Разточва се питка с дебелина 1,5-2 см, слага се в намазнена тава и се оставя да втаса отново за още 10 минути.
2
Баховски проломък 2Приготвяме заливката от сиренето и яйцата.
3
Баховски проломък 3Изсипваме заливката върху тестото, което сме надупчили с вилица. Отгоре поръсваме с разтопената мас (масло).
4
Баховски проломък 4Печем около 30-35 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ioni се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пица със зеленчуци на грил
SuperMag коментира рецептата Салата от печени тиквички
SuperMag коментира рецептата Пилешко с пролетни зеленчуци
SuperMag коментира рецептата Супа топчета със спанак
SuperMag коментира рецептата Ябълки със сирене и ядки
SuperMag коментира рецептата Тофу с ябълки
SuperMag коментира рецептата Постна ябълкова торта
SuperMag коментира рецептата Тарт с ябълки
SuperMag коментира рецептата Лесен плодов сладолед
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта