Добруджанска кавърма

Сладък вариант на известната баница
Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори (400 г)
4 яйца
200 г заквасена сметана
200 мл прясно мляко
100 г краве масло (+ за намазване)
1/2 ч. л. сол
3 с. л. захар (+ за поръсване)
мед за поливане



Начин на приготвяне:
1
Добруджанска кавърма
Яйцата се разбиват със захарта.
2
Добруджанска кавърма 2
Добавят се заквасената сметана, прясното мляко и солта, и се разбърква.
3
Добруджанска кавърма 3
Маслото се разтопява. Корите се мажат с яйчената смес, навиват се като хармоника и се редят в намаслена тава.
4
Добруджанска кавърма 4
Накрая се заливат с маслото, а след това – с останалата млечно-яйчена смес.
5
Добруджанска кавърма 5
Баницата се поръсва със захар, залива се с мед и се пече около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2016
Бърза и лесна :)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Много вкусно. Малко ми напомня на вкуса на макарони на фурна :)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2015
Уникална е!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2015
Вкусноо :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: