Фиакър гулаш

Рецептата идва чак от Виена
Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешка плешка
6 глави лук
3 с. л. олио
2 с. л. червен пипер
1 ч. л. лют червен пипер
1 с. л. доматено пюре
2 с. л. червен винен оцет
3 скилидки чесън
1 с. л. майоран
1 ч. л. ким
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
4 яйца
2 с. л. олио
1 кг картофи
6 кисели краставички
1/3 връзка магданоз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фиакър гулаш
Месото се нарязва на кубчета и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Фиакър гулаш 2
Лукът се реже на полумесеци и се запържва в олиото, докато се карамелизира.
3
Фиакър гулаш 3
Добавят се двата вида червен пипер.
4
Фиакър гулаш 4
Разбърква се и се сипва доматеното пюре.
5
Фиакър гулаш 5
Налива се оцетът и малко вода.
6
Фиакър гулаш 6
Прибавя се месото.
7
Фиакър гулаш 7
Слагат се и смачканият чесън, майоранът и накълцаният ким. Налива се вода, колкото да покрие месото и се пускат дафиновите листа. Ястието се готви 2–3 часа на слаб огън, докато месото стане готово и се получи гъста яхния.
8
Фиакър гулаш 8
Яйцата се пържат на очи в олиото.
9
Фиакър гулаш 9
Картофите се сваряват. Обелват се, нарязват се на кубчета и се овкусяват със сол и наситнен магданоз.

10
Фиакър гулаш 10
Краставичките се режат на тънки ленти. Гулашът се сервира с картофи, краставички и яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2015
Много е вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2015
браво много хубава рецепта :)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
В Тирол също готвим такъв гулаш. Супер е
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2015
С този гулаш ще си спестя приготвянето на салата,предястие,ордьовър и....Харесвам тези рецепти 3 в 1
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: