Хвърчаща баба

Леко и ефирно суфле, залято със сос с вкус на кафе
Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 яйца (на стайна температура)
400 мл прясно мляко
190 г захар
6 с. л. брашно
1 ванилия
1 с. л. инстантно кафе
1 ч. л. канела
25 г краве масло (+ за намазване)


Начин на приготвяне:
1
Хвърчаща баба
Белтъците на яйцата се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг със 140 г от захарта.
2
Хвърчаща баба 2
Към тях внимателно се слагат 5 с. л. от брашното и ванилията, и леко се разбърква.
3
Хвърчаща баба 3
Сместа с белтъците се разпределя в намаслени формички за печене, като не трябва да има въздух.
4
Хвърчаща баба 4
Отгоре се заравнява с нож.
5
Хвърчаща баба 5
По края на формичките с пръст се прави улей.
6
Хвърчаща баба 6
Пече се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 10 минути.
7
Хвърчаща баба 7
Останалата захар се карамелизира.
8
Хвърчаща баба 8
Залива се с млякото и се бърка, докато захарта се разтвори напълно.
9
Хвърчаща баба 9
Жълтъците се разбиват с останалото брашно.
10
Хвърчаща баба 10
Темперират се с горещото мляко и се наливат в съда при карамела.
11
Хвърчаща баба 11
Прибавят се кафето и канелата и полученият сос се готви на слаб огън, докато се уплътни. Дърпа се от котлона, добавя се маслото и се разбърква.

12
Хвърчаща баба 12
Суфлето се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
супер стана!
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2015
Това е супер оригинално суфле
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: