Норвежки хляб със семена

Вкусен и полезен
Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
350 г пълнозърнесто брашно
50 г ръжено брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
50 г овесени ядки
30 г слънчогледово семе
20 г ленено семе
1 с. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Норвежки хляб със семена
Към млякото се сипват 250 мл вода.
2
Норвежки хляб със семена 2
Двата вида брашно се смесват с маята, слънчогледовите и ленените семена, овесените ядки и солта.
3
Норвежки хляб със семена 3
Течните съставки се наливат към сухите и се разбърква, за да се получи лепкава смес.
4
Норвежки хляб със семена 4
Изсипва се във форма терин, застлана с хартия за печене и се слага в студена фурна.
5
Норвежки хляб със семена 5
Фурната се включва на 110 градуса и хлябът се пече 30 минути. След това градусите се увеличават на 180 и се пече още 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2015
И при мен хлябът се получи малко мокър по средата, като спазих всички съотношения на продуктите и начина на печене. Като изключим това, изпечената част беше хубава и вкусна.
12.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2015
Благодаря за съвета!
11.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2015
Благодаря за съвета!
10.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2015
Анна, Мартина, следващият път опитайте да изпечете хляба без включен вентилатор и за по-дълго време.
9.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Нещо не можах да се справя с печеното на този хляб,от вън се препече,от вътре стана суров почти.Някой може ли да каже как да го изпека.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: